Kennel

I have bred Tibetan terriers since 2011. Kennelname Kiranas was transferred to me from Seija Kaarlela in 2010. I had been admiring TT´s in the rings all the way from the end of 90´s. Finally I had the opportunity to get my very first TT from Seija. This black beauty was called Kiranas Hedda Habibi. Couple of years later I had my lovely foundation bitch Cags-Pa Emmanulle from Marjo Leino. Nowadays my TT pack incluedes grand old lady Emmanuelle, her son Kiranas Jasbeer Onyx (from my first own litter) and her daughter Kiranas Kharesse (from my second litter). I also have in co-operation Kiranas Laquisha Lee & Kiranas Leodamour from my previous litter.

My goal is to breed healthy and typical Tibetan terriers with nice and funny temperaments.  I really hope that Kiranas TT´s will bring lots of joy and happiness to their owner for many many years. My aim is to breed carefully planned litter in every second year. My next litter is planned in Autumn 2017. 


Olen Satu Maunu, jolle kennelnimi Kiranas on siirretty Seija Kaarlelalta vuonna 2010. Ensimmäinen tiibetinterrierini Kiranas Hedda Habibi syntyi vuonna 2004. Siitä alkaen, ja jo muutamia vuosia ennen sitä, tiibetinterrieri on vienyt sydämeni täysin. Toinen tibbeni Cags-Pa Emmanuelle vain vahvisti tätä tunnetta, että tämä on minulle se oikea koirarotu. Käsieni kautta on lähtenyt maailmalle nyt kolme pentuetta. Komeana aloituksena omalle kasvatustyölle toimi keväällä 2011 syntynyt kymmenen pienen tibbepalleron loistoryhmä :) Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, tyypikkäitä ja ihanalla luonteella varustettuja tiibetinterrierejä, jotka tuovat omistajilleen iloa moniksi vuosiksi. Pyrin toteuttamaan tarkoin harkitun pentueen kerran vuodessa/kahdessa vuodessa. Seuraava pentue on suunnitteilla vuoden 2017 syksyyn.

Erilaisten koirien parissa olen toiminut jo parikymmentä vuotta ja esittänyt näyttelyissä monen rotuisia koiria. Ystäväpiiriini kuuluu myös monen eri rodun kasvattajia ja harrastajia – tästä olen erityisen mielissäni, sillä yhteistyö on jo nyt ollut varsin hedelmällistä! Myös oman rotumme parista olen löytänyt useampia kasvattajia, joiden kanssa varmasti tulevaisuudessa tulee tehtyä yhteistyötä. Haluan olla mukana tukemassa niin rotuyhdistyksemme kuin paikallisen koirakerhommekin toimintaa. Entisenä valtakunnallisen koirayhdistyksen hallitusaktiivina tiedän, mitä yhdistystoiminta sen tekijöiltä vaatii ja helpotan heidän taakkaansa näin ollen pienellä panoksella oikein mielelläni. Toimin myös satunnaisesti Junior Handler sekä Match Show -tuomarina. Lisäksi olen ollut kouluttamassa niin JH- kuin Dogsitter -kurssilaisiakin. Monivuotisen koiraharrastuksen myötä omaksuttuja tietoja ja taitoja on ollut ilo jakaa nuorille innokkaille harrastajille.

Tänä päivänä tibbevahvuuteeni kuuluu kolme ikiomaa tibbeä: grand old lady Lempi, sen poika Late ensimmäisestä pentueestani sekä tytär Lisbet toisesta pentueestani. Lisäksi minulla on sijoituksessa Lempin lapsenlapset Tuikku ja Manu. Haluan pitää kotonani ainoastaan sen verran koiria, jotta pystyn järjestämään niille kaikille sekä ensiluokkaisen hoidon että myös kahdenkeskistä aikaa. Onnekseni minulla on myös monta oikeaa kättä. Äitini on myös innokas koiraihminen ja toimii koirieni luottohoitajana. Apuja minulle niin koirien hoidossa lomieni aikana, niiden esilletuonnissa sekä toimintani kaikenlaisessa tukemisessa on paljon ihania ihmisiä. Mainittakoon tärkeimpinä tässä nyt Tuulia, Minna ja Katri sekä nykyiset sijoituskoirieni haltijat Pia ja Saara. Kiitos naiset, ilman teitä ei olisi meitä, vai miten se menikään :)

Seija Kaarlela (alakuvassa) kasvatti ansioituneesti Kiranas -nimellä yhdeksän pentuetta (A-I, joista viimeisen toteutimme jo yhteistyössä). Näihin saappaisiin on ollut erittäin haastava, ihana ja ennenkaikkia suuri kunnia astua! Kiitokset luottamuksesta Seija:) Kiitokset myös sekä Seijalle että Cags-Pa kennelin Leinon Marjolle kaikesta tuesta ja neuvoista, joita olen teiltä saanut. Ja kiitos siitä, että "takapiruilette" myös jatkossa ;)